Evenementen en uitstappen

Fietsroutes 

WERVIK, EEN GRENSGEVAL

Groot-Wervik kent heel wat troeven: het Nationaal Tabaksmuseum, het Romeinse verleden, het charmante dorp Kruiseke, het WO I-verhaal, de Gapers van Geluwe, ... .


FIETSNETWERK WEST-VLAANDEREN

 

Reserveer je (elektrische) fiets, tandem en kinderfiets en ontdek onze mooie regio.


TABAKSFIETSROUTE

Ontdek de heuvelachtige omgeving langs tabaksvelden, oude hoeves, ... via de Tabaksfietsroute.


 

KOMMIEZENFIETSROUTE

 

Via de Kommiezenroute beleef je een ware smokkeltocht.


PIONIER FIETSROUTE

 

Ook de Eerste Wereldoorlog heeft hier huisgehouden. Via de Pionierfietsroute kom je meer te weten over het Duitse kant van het WO I-verhaal.


 FietskalenderReserveer nu je stadsfiets, elektrische fiets of tandem voor het stadsfestival Wervik 2050 Wervicq

op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018. Meer informatie krijg je via de Dienst Toerisme, Koestraat 63 in Wervik, op 056/95 24 25, toerisme@wervik.be of via wwww.wervik.be/toerisme. 


Open Monumentendag


Zondag 9 september 2018


Reserveer nu je stadsfiets, elektrische fiets, tandem of mountainbike en ontdek bekende en minder bekende monumenten en plaatsen in de buurt.


 RAKETTOERTOCHT

Mountainbiketocht op 11 november.

Teambuilding


Verschillende formules:

  • Ontspannende fietstochten
  • Huur een fiets voor iedere medewerker en maak samen een ontspannen fietstochtje

 

Fietstochten met een extra:

Huur een fiets of tandem en geniet onderweg van mooie fietsroutes, theater, muziek, animatie voor groot en klein, bezoek aan museum of eenfotozoektocht


 

Vélo Wervik biedt ook tweedaagse arrangementen aan. 


Schooluitstappen en excursies

 

Maak van de schooluitstap een gezellige, leerrijke en sportieve excursie:

 

Ontspannende fietstochten

Huur een fiets voor leerlingen en leerkrachten en maak samen een ontspannen fietstochtje

 

Fietstochten met een extra

Huur een fiets of tandem en geniet onderweg van mooie fietsroutes, theater, muziek, animatie voor groot en klein, bezoek aan museum, fotozoektocht, ...


 

Vélo Wervik biedt ook tweedaagse arrangementen aan.

 


 

Interbellum Fietstocht

 

Op een boogscheut van Wervik ligt Zonnebeke en kan je de Interbellum Fietstocht reserveren. Met deze fietstocht combineert Vélo Wervik in samenwerking met Zonnebeke Bikes een ontspannen  dagje fietsen met cultuur, gastronomie en geschiedenis.  Deze tocht is geschikt voor iedereen die er graag alleen, met twee of in groep  op uit trekt. Op het startpunt in de Berten Pilstraat 1 in Zonnebeke, krijg je de nodige uitleg bij een kopje koffie.

Hierna fiets je op je eigen tempo langs landelijke wegen en bijzondere bezienswaardigheden met een link naar het interbellum naar Langemark.  Onderweg fiets je onder meer langs Tyne Cot Cemetery,  degusteer je lekkere  kaas in het eetcafé van De Oude Kaasmakerij in Passendale en geniet je van een maaltijd in het Munchenhof in Langemark. Na een partijtje bowling keer je terug naar Zonnebeke. Als je tijdig reserveert, kun je op de terugweg een bezoekje brengen aan het unieke privé-oorlogsmuseum Pond Farm. 's Avonds kijk je bij  een belegde boterham in brasserie De Volksbond tevreden terug op een  geslaagde dag.

 


Praktisch:

  • De tocht is 23 km lang.
  • Deelname aan de Interbellum Fietstocht kost 47 euro. (Hierin zitten de koffie, een kaasproevertje, het middagmaal, de bowling,  bezoek aan de Pond Farm en het avondmaal met één consumptie vervat. ) Je kunt deelnemen met je eigen fiets of je huurt een stadsfiets (7 euro extra), elektrische fiets (10 euro extra) of tandem (10 euro extra) bij Vélo Wervik. Hierbij krijg je een fietskaart met leuke weetjes.
  • Reserveer minstens zeven dagen (voor 19:00 uur) vooraf via email.